Geschiedenis van onze bakkerij

“Ik ben Gijs van den Broek en sinds 2018 aan het werk in de bakkerij bij Hans Vermeer. In 2022 heb ik de kans gekregen om deze bakkerij over te nemen. Kwaliteit staat bij ons voorop!”

Oprichting en begin jaren

Aan de Zandstraat in Alphen wordt door de heer Van Opstal een bakkerij opgericht. Na een aantal jaar verhuist meneer van Opstal met zijn bakkerij naar de Heuvelstraat 18 in Alphen. Deze bestaat uit een bakkerij én winkel. Hier maakt de heer Van Opstal op dat moment enkel brood. Nadat meneer Van Opstal deze bakkerij jarenlang heeft gehad, neemt Ad Backx de bakkerij en winkel van hem over. Naast dat hij de receptuur van Van Opstal overneemt, breidt hij het assortiment uit en blaast hij de bakkerij nieuw leven in.  

Een begrip in Alphen

De bakkerij en winkel aan de Heuvelstraat worden overgenomen door Hans Vermeer. Onder zijn leiding ontwikkelt de bakkerij zich verder tot een begrip in Alphen. Na verloop van tijd besluit Hans om de bakkerij en zijn assortiment uit te breiden met een ruimte waar mede banket gemaakt kan worden. Hierdoor is hij door gebrek aan ruimte genoodzaakt om de winkel te verhuizen, aan de Leuvenlaan 10 in Alphen.

Een nieuw hoofdstuk

In 2022 is het tijd voor weer een nieuw hoofdstuk van deze bakkerij. Vanaf februari 2022 neemt Gijs van den Broek namelijk de bakkerij over. Dezelfde bakkerij met een andere eigenaar. De winkel gaat ook naar een andere locatie: Raadhuisstraat 19, midden in het centrum van Alphen.

Het verhaal van Gijs